Boekvoorstelling Paul De Moor

‘Licht vissen met penselen’ is een opmerkelijk prentenboek over het werk en het creatieve proces van James Ensor.
In samenwerking met het KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) schreef auteur Paul De Moor een prikkelende tekst en voorzag Ingrid Godon het boek van imposante portretten.In dit intrigerende prentenboek voor kinderen én volwassenen kruip je in het wonderlijke hoofd van James Ensor.

Op vrijdag 18 oktober gaat Gwenny Cooman in gesprek met de auteur, Paul De Moor.

De jonge Ensor groeit op in de winkel van zijn moeder, tussen kartonnen dozen vol griezels. Als hij zelf een doos krijgt met verf erin, begint hij te schilderen: de griezels, de daken, de gemaskerde stoet in de stad. En natuurlijk ook de zee, glad en ruw, met bulten van wit schuim. Veel mensen vinden zijn werk ruiken naar muf. Maar ze kijken niet écht: Ensor schildert niet de daken, maar het licht op de daken. Niet de schelpen, maar het licht uit de schelpen. James is woedend om het onbegrip en schildert de criticasters met hun stomme koppen op lijven van insecten. En dan staat er plots een bewonderaar aan de deur …

Meer info over het boek: klik.
Auteur : Paul De Moor
Illustrator : Ingrid Godon

Vrijdag 18 oktober 20u
Gratis toegang – gelieve wel een ticket te boeken om het aantal aanwezigen te kennen.

foto genomen in boekhandel Limerick

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

'Licht vissen met penselen'
0,00
Details
Spring naar de inhoud